+420 565 323 163

Domácí klobása z největšího počtu druhů masa

21 druhů masa

Jan Fiala z Ruprechtova vyrobil společně s přáteli v rámci oslav 550 let obce Ruprechtov klobásu z 21 druhů masa. K výrobě bylo použito maso mufloní, klokaní, pštrosí, husí, jehněčí, bizoní, krůtí, kachní, králičí, losí, sobí, jelení, srnčí, kančí, dančí, tuňákové, hovězí, vepřové, kuřecí, bažantí a kozí. Při přípravě bylo zpracováno 200 g od každého druhu masa. Následně bylo veškeré maso smícháno s kořením (sůl, pepř, kmín, česnek, paprika), umleto a naplněno do vepřových střívek. Klobásky se 4 hodiny udily, poté 30 minut vařily ve vodě o teplotě 90 °C, další 4 hodiny znovu udily a poté byly rozdány návštěvníkům oslav.

Počin byl zaregistrován do České databanky rekordů dne 9. července 2016 a klobása posléze s pozitivní odezvou ochutnána pracovníky Agentury Dobrý den, spravující Muzeum rekordů a kuriozit v Pelhřimově.

Video Domácí klobása z největšího počtu druhů masa
Video Domácí klobása z největšího počtu druhů masa
  • Domácí klobása z největšího počtu druhů masa
  • Domácí klobása z největšího počtu druhů masa
  • Domácí klobása z největšího počtu druhů masa

Agentura Dobrý den, s.r.o.

+420 565 323 163

kompletní kontakty

Muzeum rekordů Pelhřimov

+420 565 321 327, +420 777 601 304
Muzeum rekordů – expozice Zlaté české ručičky
+ Agentura Dobrý den, s. r. o.,

nábřeží Rekordů a kuriozit 811, 393 01 Pelhřimovzobrazit na mapě
Muzeum rekordů – expozice ve věži
Dolní brána, Palackého 47, 393 01 Pelhřimovzobrazit na mape