Domácí klobása z největšího počtu druhů masa
21 druhů masa
Jan Fiala z Ruprechtova vyrobil společně s přáteli v rámci oslav 550 let obce Ruprechtov klobásu z 21 druhů masa. K výrobě bylo použito maso mufloní, klokaní, pštrosí, husí, jehněčí, bizoní, krůtí, kachní, králičí, losí, sobí, jelení, srnčí, kančí, dančí, tuňákové, hovězí, vepřové, kuřecí, bažantí a kozí. Při přípravě bylo zpracováno 200 g od každého druhu masa. Následně bylo veškeré maso smícháno s kořením (sůl, pepř, kmín, česnek, paprika), umleto a naplněno do vepřových střívek. Klobásky se 4 hodiny udily, poté 30 minut vařily ve vodě o teplotě 90 °C, další 4 hodiny znovu udily a poté byly rozdány návštěvníkům oslav.
Počin byl zaregistrován do České databanky rekordů dne 9. července 2016 a klobása posléze s pozitivní odezvou ochutnána pracovníky Agentury Dobrý den, spravující Muzeum rekordů a kuriozit v Pelhřimově.